منتدى تعليمي متعلق بالاتوبلاي ميديا ستوديو
 
الرئيسيةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 مشكلة فى استدعاء قيمة متغير

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
A7MD

avatar

المساهمات : 3
تاريخ التسجيل : 26/04/2013

مُساهمةموضوع: مشكلة فى استدعاء قيمة متغير   الجمعة أبريل 26, 2013 3:42 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
مبارك افتتاح هذا المنتدى وربنا يجعل منه استفادة للجميع
كانت عندى مشكلة وهى كالتالى

كنت بعمل مشروع ببرنامج الاوتوبلاى وكان من ضمن اللى هعمله إنى عاوز
أجيب احداثيات صورة ما فى المشروع وبأكشن معين هخلى صورة تانية تنتقل لنفس
مكان الأولى مع اختفاء الاولى


جربت وفى الاخر طلعت أخطاء فى الكود ،، فحسيت أن المتغير بتاع الاحداثيات ده لازم يكون يحمل صفة الجداول ،، المهم قعدت احاول مقدرتش
رجعت لأبسط الأشياء وهى إنى أجيب احداثيات الصورة وأخرج الاحداثيات فى رسالة وللاسف برضو منفعش لنفس السبب على ما أظن
فتعبت جدا والله من التفكير
دى سكرين من اللى عملته والخطأ





هل من مساعدة أخوتى الكرام ؟
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://taymorgraphics.weebly.com/index.html
أبوبلقيس

avatar

المساهمات : 50
تاريخ التسجيل : 20/03/2013
العمر : 47

مُساهمةموضوع: رد: مشكلة فى استدعاء قيمة متغير   الجمعة أبريل 26, 2013 11:54 am

الكود:
ImagePos1 = Image.GetPos("1");
Image1X = String.ToNumber(ImagePos1.X);
Image1Y = String.ToNumber(ImagePos1.Y);
result = Dialog.Message("Position", Image1X.."\r\n".. Image1Y);
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أبوبلقيس

avatar

المساهمات : 50
تاريخ التسجيل : 20/03/2013
العمر : 47

مُساهمةموضوع: رد: مشكلة فى استدعاء قيمة متغير   الجمعة أبريل 26, 2013 12:17 pm

الكود:
ImagePos1 = Image.GetPos("1");
Image1X = String.ToNumber(ImagePos1.X);
Image1Y = String.ToNumber(ImagePos1.Y);
Image.SetPos("2", Image1X, Image1Y);
Image.SetVisible("1", false);
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Khaled



المساهمات : 2
تاريخ التسجيل : 30/04/2013

مُساهمةموضوع: رد: مشكلة فى استدعاء قيمة متغير   الثلاثاء أبريل 30, 2013 7:00 pm

هذا الکود صح بس فی زیادات:

الكود:
ImagePos1 = Image.GetPos("1");
Image.SetPos("2", ImagePos1.X, ImagePos1.Y);
Image.SetVisible("1", false);

قیمة x و y هی من نوع Integer لهذا السببت ماله داعی استخدام String.Tonumber()

تحیاتی
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
A7MD

avatar

المساهمات : 3
تاريخ التسجيل : 26/04/2013

مُساهمةموضوع: رد: مشكلة فى استدعاء قيمة متغير   الجمعة مايو 03, 2013 7:54 am

متشكر ليكم جداً أخوتى الكرام " أبو بلقيس ، خالد "
بس كان ليا استفسار
متغير الإحداثيات من نوع الجداول ، يعنى لازم فى الأول أعطى قيمة للجدول وأحط فيه الـ x و الـ y وده اللى مش لقيته خالص فى ردودكم ، ومع ذلك الأكواد شغالة تمام !! ،، إزاى ؟

وده شرح كود GetPos من داخل مساعدة البرنامج



واضح من الصورة نوع المتغير وهو Table



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://taymorgraphics.weebly.com/index.html
 
مشكلة فى استدعاء قيمة متغير
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ams 4 arab :: منتدى الطلبات والاستفسارات-
انتقل الى: